ARTVİN'DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NIN 101. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA TÖREN DÜZENLENDİ

Genel 30/08/2023 11:48

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Artvin Valiliği önünde gerçekleştirilen tören, Vali Cengiz Ünsal, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ali Osman Tokat, Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Vali Ünsal daha sonra makamında beraberindeki CHP YDK Başkanı ve Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan, AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ali Osman Tokat, Belediye Başkanı Demirhan Elçin valilik makamında kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcilerinin bayram tebriklerini kabul etti.

Valilik makamındaki tebrik programında sonra, Vali Cengiz Ünsal, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ali Osman Tokat, Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in askeri araç üzerinde İnönü Caddesindeki vatandaşların bayramını kutlayarak valilik önüne geldi. Buradaki tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Piyade Teğmen Yasin Hamza Parlak tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından tören Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı konulu şiirler okunması ve Halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Tören öğrenciler, Resmi Kurum araçları, Askeri Tören Kıtası, Artvin Offroad Spor Kulübü üyeleri ve Artvin Motosiklet kulübü üyelerinin geçişiyle sona erdi.

Valilik önündeki törenin sona ermesinin ardından Valilik Protokol girişi katından Kabul töreni gerçekleştirildi.